Doe het ervoor!

Dit is alles wat je over de watersportverzekering moet weten

Voor ontzettend veel mensen geldt dat ze er op een bepaald ogenblik tijdens hun leven voor kiezen om een bepaalde boot aan te kopen. Wanneer dat eveneens geldt voor jou zal je tot de vaststelling komen dat je er altijd goed aan doet om ervoor te kiezen om een verzekering voor die boot af te sluiten. Het gaat hierbij dan meer bepaald om de zogenaamde watersportverzekering. Voor deze verzekering geldt dat er doorheen de jaren ontzettend veel over gezegd en geschreven is. Wil jij hier nu ook graag meer over ontdekken? Dan is het doornemen van de informatie hieronder zonder meer de moeite meer dan waard om te overwegen. Zo kom je alles over deze verzekering te weten.

Wat is de watersportverzekering?

Om te beginnen is het natuurlijk interessant om even duidelijk te maken wat je nu precies (wel en niet) van de watersportverzekering kan verwachten. Het gaat hierbij om een verzekering welke je af kan sluiten voor het dekken van tal van verschillende soorten boten. Denk hierbij aan de volgende:

  • Speedboten;
  • Zeilboten;
  • Een sloep;

Bovenstaande opties zijn natuurlijk slechts enkele van de vele voorbeelden van boten die kunnen worden gedekt door middel van dit type verzekering. Ook de manier waarop je deze verzekering af kan sluiten kan in de praktijk niet onaanzienlijke verschillen vertonen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor de hieronder terug te vinden mogelijkheden:

  • De standaard WA-verzekering voor boten;
  • De WA+ beperkt cascoverzekering;
  • De WA+ volledige cascoverzekering;

Voor welk type watersportverzekering je finaal gaat kiezen is in de praktijk altijd afhankelijk van niet alleen de eisen waarover je beschikt op vlak van dekkingen, daarnaast moet er ook stil worden gestaan bij de kosten die ervoor betaald dienen te worden. Vergelijk dus altijd zeker even grondig de verschillende mogelijkheden waar je in de praktijk voor kan kiezen.

Is ze verplicht af te sluiten of niet?

Vaak denken mensen dat de watersportverzekering voor boten is wat de autoverzekering voor auto’s is. Dat is niet helemaal onjuist. Het klopt inderdaad dat je door middel van één van de verschillende watersportverzekeringen jouw boot kan dekken tegen allerhande vormen van schade. Dit gezegd hebbende geldt voor de WA-verzekering voor boten bijvoorbeeld niet dat ze eveneens wettelijk verplicht moet worden afgesloten. Althans, op moment van schrijven is dat hier in Nederland niet zo. In andere landen zoals in met name Griekenland en Kroatië is er wel sprake van zo’n verplichting. Let wel op, ben je van plan om met je boot deel te nemen aan wedstrijden of wens je aan te leggen in bepaalde havens? Dan kan een watersportverzekering afsluiten wel een vereiste zijn.

Hoe de kosten van deze verzekering drukken?

Sta je op het punt om de watersportverzekering af te sluiten? Dan spreekt het voor zich dat je daarbij altijd rekening zal willen houden met de kosten die daaraan verbonden zijn. Het drukken van de kosten van dit type verzekering kan op verschillende manieren gebeuren. Denk hierbij aan:

  1. Voer altijd een vergelijking uit tussen de verschillende watersportverzekeringen;
  2. Let op de omvang van het vaargebied dat wordt gedekt met de verzekering;
  3. Beschik je al over bepaalde verzekeringen die je kan bundelen of niet?

Wil je de kosten drukken op de watersportverzekering die je van plan bent om af te sluiten? Let er dan wel altijd goed op dat dit niet ten koste gaat van de dekkingen waar je op kan rekenen!

Twijfel niet langer en bezoek direct de website van https://www.eerdmans.nl/