Doe het ervoor!

Een smartwatch? Ook voor mij geschikt?

Smartwatches zijn in principe minicomputers voor aan je pols. Met een smartwatch kun je meten hoeveel stappen je die dag hebt gezet, hoe hoog je hartslag is, je kunt slaapritme bijhouden, navigeren, bellen en ga zo maar door. Ze zijn inmiddels te koop in vele soorten voor zowel dames als heren. Een smartwatch is interessant voor zowel sporters als niet-sporters. De kans is groot dat een smartwatch ook jou wat meer inzicht in je leven kan geven!

Dat is het standaard praatje over een smartwatch…. Tot nu toe had ik gewoon zo’n ouderwets, maar ik vond ‘m mooi, horloge op batterijen. Helaas is deze nu kapot en ben ik door mijn vriendinnen toch overgehaald om zo’n smartwatch te kopen. Dat ik genoeg stappen zet op een dag weet ik wel en ja dat zie ik nu ook terug op mijn horloge. Op vrije dagen uitgezonderd…. Maar ik heb inmiddels ook wel wat andere handige functies ontdekt, hiervoor zou ik mijn smartwatch niet gekocht hebben, eerlijk is eerlijk, maar nu deze erop zitten gebruik ik ze wel!

Navigeren met je horloge

Een smartwatch als draagbare TomTom. Super handig voor wanneer je onderweg bent met de fiets naar een afspraak en je op een onbekend pad belandt. Door middel van trilsignalen of stemsignalen stuurt de smartwatch je snel weer in de juiste richting. Je hoeft hierdoor ook niet meer je telefoon te gebruiken op de fiets. Naast navigeren houdt het horloge ook bij hoever, hoelang en waar je precies hebt gereden. Dat kan zeer interessant zijn voor sporters die hun prestaties precies willen bijhouden. Ik vind het erg fijn om te gebruiken als ik ga hardlopen. De smartwatch kan exact aangeven welke route ik heb gelopen, hoeveel tijd dit mij heeft gekost, hoeveel kilometer ik heb gelopen en het tempo waarop ik heb gelopen.

Telefoneren met je smartwatch

Een smartwatch is gekoppeld met je mobiele telefoon. Voorheen viste ik mijn telefoon tientallen keren per dag uit mijn broekzak of jaszak wanneer ik een melding binnenkreeg. Nu ik een smartwatch heb, kan ik simpel en snel zien wat de melding is en of deze relevant is. Wanneer je wordt gebeld, kun je met sommige smartwatches opnemen en een gesprek starten. Verder kun je telefoongesprekken in de wacht laten zetten of doorsturen. Als ik mijn telefoon ergens in huis heb liggen kan ik dus telefoneren via de smartwatch. Ideaal aangezien ik regelmatig mijn telefoon laat slingeren!

Muziek luisteren met smartwatch

Een veelgebruikte functie van de smartwatch is het beluisteren van muziek of podcasts. Als ik aan het sporten ben, vind ik het erg fijn om met mijn oortjes muziek te luisteren. Via je smartwatch kun je muziek of podcasts downloaden die je dan tijdens je work-out kunt beluisteren. Ook als je lekker op de fiets zit of aan het wandelen bent, is dit ideaal. Via bijvoorbeeld de Spotify app kun je dan op je horloge selecteren wat je op dat moment wilt luisteren.

Specifieke smartwatches

Voor sporters is een smartwatch erg interessant. Sporters als zwemmers en duikers maken graag gebruik van specifieke smartwatches. Deze horloges kunnen uiteraard tegen water maar bieden daarnaast nog veel extra functies. Alle sport smartwatches beschikken over een dynamische hartslagmeter, een gyroscoop en een snelheidssensor. Vaak zit bij deze horloges ook GPS in de polsband verwerkt. Alle verzamelde sportdata wordt opgeslagen door de smartwatch in een app op je telefoon, zodat je een perfect overzicht krijgt van je prestaties en gericht kunt trainen voor een bepaald doel. Het aantal calorieën dat je verbrand op een dag kun je ook terugvinden op je smartwatch.

Smartwatches voor niet-sporters

Ook als niet-sporter kan het erg fijn zijn om een smartwatch te hebben. Het geeft namelijk een iets diepere kijk op je leven. Zo vind ik het heel fijn om te kijken naar het aantal stappen dat ik op een dag heb gezet. Mocht ik nou opmerken dat dit erg weinig is, ga ik nog een wandeling maken, jaja het stimuleert dus toch om in beweging te komen anders haal ik mijn batch niet! Ook vind ik het erg fijn dat ik kan zien hoeveel calorieën ik verbrand op een dag of tijdens een work-out. Heb je een voornemen om op je gezondheid te gaan letten en meer te bewegen? Overweeg dan een smartwatch aan te schaffen om te zien hoeveel je beweegt en hoeveel calorieën je verbrand. Het werkt bij mij dus onverwacht goed en helpt mijn gezondheid nog meer verbeteren! En toch vind ik het model van mijn oude horloge op batterijen wel mooier, beetje jammer maar ja, je kunt niet alles hebben he?!