Doe het ervoor!

Groene koffie drinken om af te vallen, helpt het?

Afvallen dankzij koffie, dat klinkt heel aantrekkelijk toch? Toen ik hierachter kwam was ik meteen geïnteresseerd en ben ik research gaan doen. Inmiddels heb ik zojuist mijn eerste kopje koffie gedronken. En… de smaak valt me niet tegen, het lijkt meer op thee met melk maar het is lekker in ieder geval. Afvallen met dit lekkere drankje? Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar toch kan een bakje groene koffie drinken je helpen om af te vallen. Veel mensen willen graag afvallen. Vaak is het erg lastig om je hier toe aan te zetten. Door te switchen naar groene koffie ben je al goed op weg.

Wat is groene koffie?

Niet veel mensen weten van groene koffie af. Dit is jammer aangezien er zoveel voordelen aanzitten! Maar wat is groene koffie eigenlijk? Groene koffie is een ongebrande koffieboon. De koffiebonen die de meeste mensen kennen, zijn natuurlijk donker van kleur. Deze bonen zijn gebrand. De bonen worden na de pluk gepeld, vervolgens gedroogd en geroosterd. Dit noemen we dan gebrand. Daarna worden er koffieproducten van gemaakt zoals we dit kennen uit de winkels. Des te langer de boon gebrand wordt, des te donkerder de kleur van de koffieboon. Groene koffie wordt al een lange tijd gedronken. 1100 na Christus nuttigden de mensen in Arabië al ongeroosterde koffiebonen. De bonen werden toen verwerkt als een soort thee. Tegenwoordig worden de gemalen groene koffiebonen in winkels en online verkocht.

Wat doet groene koffie?

Natuurlijk hangt het van vele factoren af of je afvalt of niet. Overstappen op groene koffie zou echter een positieve verandering zijn in je dieet en je kunnen helpen met afvallen. Groene koffie heeft namelijk een aantal eigenschappen die het verliezen van vet bevorderd. Daarnaast bevat groene koffie stoffen die je lichaam sterker maken.

  • Groene koffie versnelt de vetverbranding in je lichaam.
  • Groene koffiebonen geven je een vol gevoel. Hierdoor heb je minder snel honger en zal je dus minder gaan snacken. Dit is erg fijn wanneer je je moet houden aan een dieet of op je gewicht aan het letten bent.
  • Groene koffie geeft je meer energie. Er zit immers cafeïne in. Cafeïne heeft invloed op je zenuwstelsel en geeft je meer energie. Het kan je oplettendheid en concentratie verhogen. Tijdens het sporten kan de stof je helpen met het behalen van prestaties en je uithoudingsvermogen verbeteren. De cafeïne in de groene koffie kan je net dat zetje en de energie geven om lekker te gaan sporten. Dit is natuurlijk bevorderlijk voor je weightloss-journey!
  • In groene koffie zitten veel antioxidanten die je lichaam helpen met beschermen tegen ziektes. Denk bijvoorbeeld aan ziektes zoals diabetes of hartproblemen.

Vormen van Groene koffie

Tegenwoordig willen veel mensen afvallen. Er zijn immers tijden in het jaar, dat er veel vettigheden naar binnen worden gewerkt. Rond sinterklaas en kerst wordt er dan veel gesnoept. Zodra het nieuwe jaar begint hebben veel mensen op hun goede-voornemen-lijstje staan dat ze een paar kilo kwijt willen. Middels groene koffie kan je tegenwoordig heel gemakkelijk je kilo’s weer kwijt raken. Veel mensen weten het afvallen niet door te zetten en komen zodoende weer uit op hun oude gewicht. Overstappen op groene koffie kan jou helpen om wel je doel te bereiken. Groene koffie is verkrijgbaar in verschillende vormen, zo heb je;

  • Gemalen groene koffiebonen
  • Groene koffie in poedervorm
  • Capsules met een dosering groene koffiebonen

Neem jij liever elke ochtend een capsule in met wat water? Of heb je liever een kopje koffie een aantal keer per dag? Op beide manieren kan je een dosering groene koffie binnenkrijgen. Kijk natuurlijk wel uit, een te hoge dosering is nooit goed. Let dus goed op, wees verstandig en probeer niet te snel vet te verliezen. Dat is namelijk niet voordelig voor je lichaam.

Afvallen

Ik wil slechts enkele kilo’s kwijt en omdat ik al gezond eet en daar niet heel veel meer in wil veranderen, en omdat ik ook al sport 2 x in de week dacht ik, we gaan het gewoon proberen. Groene koffie…. Afvallen kost erg veel tijd, energie en geduld. Het is namelijk niet goed om snel af te vallen. Dit geeft het lichaam te weinig tijd om zich goed aan te passen. Als je in een korte tijd veel afvalt, zal je daarna meer last hebben van overtollige huid. Ook is de kans groter dat je de kilo’s weer aankomt wanneer je dan weer stopt met diëten. Het is zelfs mogelijk dat je nog meer aankomt dan dat je van tevoren woog. Kies er daarom voor om slim en bewust af te vallen. Verdiep je goed in alle informatie en spring niet zomaar in het diepe door impulsief te beginnen met een dieet. Door bewust bezig te zijn en te weten wat je doet heb je de hoogste kans van slagen. Elk lichaam werkt weer net wat anders. Tijdens je afvalproces zal je er waarschijnlijk achter komen wat wel en niet goed voor jou lichaam werkt. Op het internet zijn ontzettend veel mensen te vinden die jou tips geven over hoe je goed kan afvallen. Veel van deze mensen baseren deze informatie op persoonlijke ervaringen. Deze ervaringen en meningen zijn niet altijd even betrouwbaar. Zorg dus dat je je informatie van een betrouwbare bron haalt en dat je als je een tip tegenkomt dit controleert. Het drinken van groene koffie brengt jou weer een stapje dichtbij je doelgewicht. Groene koffie heeft zeer zeker een goed effect op je lichaam wat betreft vetverbranding en je stofwisseling, daar geloof ik in. Maar onthoudt dat er meer factoren meespelen als je wil afvallen dan alleen het drinken van groene koffie! Maar ieder stapje helpt en dit is in mijn ogen een makkelijk stapje!